Vizovické těsto

11. července 2010 v 16:20 | Shariony |  Patlanice
Na vizovické těsto jsem použila 0,5 kg hladké mouky, 2 dcl vody a půl lžičky octa. Všechno jsem smíchala dohromady, uložila do igelitového sáčku a nechala přes noc odležet.
Ještě mám nejméně tři čtvrtiny těsta v ledničce, tak budu tvořit :-)

Má se péct přibližně na 60°C, je možné i na méně stupňů, 2 - 3 hodiny. Mně se zdálo zbytečné v tomhle parnu zapínat troubu. Dala jsem proto péct těsto na balkon, na černý plech, kde bylo určitě na 50°C. Jenže teplota přeci jen asi nestačila a těsto se mi trochu rozplizlo...
Tak si říkám, že ještě trochu a budu si dávat na balkon vařit vodu na čaj...



Aby bylo těsto barevnější, posypala jsem ho skořicí. V polovině pražení jsem ho pak potřela žloutkem. Těsto je proto nahnědlé.


Ježeček se mi zrovna moc nepovedl. Vlastně si říkám, že se mi celé to patlání moc nepovedlo. Takže to tu dávám spíš jen pro srandu. Těsto ježečka je bělejší, skořicí jsem posypala jen bodlinky a omylem i ťapku.
 


Komentáře

1 Danushka Danushka | Web | 11. července 2010 v 16:43 | Reagovat

Mně ten ježeček přijde roztomilej :-) Aspoň se doma nenudíš, když marodíš ;-) Přeju brzké uzdravení.

2 Shariony Shariony | Web | 11. července 2010 v 17:22 | Reagovat

[1]: Děkuju :-) A zítra půjdu zas pod větrák.. :-(

3 Lafi Lafi | Web | 11. července 2010 v 18:07 | Reagovat

Tý jo, to je úplná škoda to sníst!

4 Shariony Shariony | Web | 11. července 2010 v 18:15 | Reagovat

[3]: To by sis vylámal zuby ;-)

5 Jana Jana | Web | 11. července 2010 v 22:53 | Reagovat

Takové pečení na sluníčku, to musí být dobrá zábava... O_O  :-D

6 Shariony Shariony | Web | 12. července 2010 v 18:19 | Reagovat

[5]: No já se před sluníčkem schovávala a vizovické jsem patlala pěkně ve stínu, to až chudák těsto to schytalo... :-? :-)

7 Šárka Šárka | Web | 13. července 2010 v 8:43 | Reagovat

Tohle jsem nedělala už stráááášně dlouho.Ale když už tu máš poměry na výrobu těsta,zkusím těsto připravit dětem.Určitě se jim bude takové vyrábění líbit.

8 Awali Awali | Web | 13. července 2010 v 19:40 | Reagovat

jee .. je to super .. hlavne ak vezmem do uvahy ze sa to asi da aj jest :) ci nie?  to prve je krasne .. mas dobru fantaziu :-)

9 Shariony Shariony | Web | 13. července 2010 v 20:48 | Reagovat

[7]: To stoprocentně ;-) Je to fakt zábavné :-)

[8]: No, jíst bych to zrovna nezkoušela, neobsahuje to ani sůl a je to hodně tvrdý na žvýkání. Leda, kdyby fakt k jídlu už nic nebylo, tak rozpustit ve vodě a jíst jako polévku. :-D

10 akralka akralka | Web | 28. listopadu 2010 v 16:33 | Reagovat

hezké :-)

11 Tereza Tereza | E-mail | 17. října 2014 v 12:49 | Reagovat

Ježeček je roztomilej, aspoň je jinej, než ty klasický. Zdobení posypem koření je skvělej nápad, jen by mě zajímalo, jakou funkci tam má ten ocet, v iných receptech se totiž neuvádí, díky :-) :-)

12 shariony shariony | E-mail | Web | 18. října 2014 v 22:46 | Reagovat

[11]: Děkuji za komentář. Když se na ježečka koukám teď, tak mi přijde úplně ošklivej :-) Ocet jsem viděla ve vícero receptech, šlo by to udělat i bez něj, jen se pak doporučuje postříkat hotový a vysušený výtvor lakem na vlasy, podle mě jde hlavně o to, aby se do toho nakonec nepustili nějací brouci... Ale je to jen moje domněnka. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama